Norgescupen på Lygna ble en kjempestart for HSG. Sivert Wiig er i rute før ungdoms OL, vant klart sprinten og leverte årets beste distanserenn på søndag. I tillegg til dette var det mange topp 10 plasseringer og VG1 fikk med seg mange gode opplevelser.

Fredag var det klart for årets første NC i skøyting. Flotte forhold og nærmere 1000 juniorer på start.Tobias klinka til med en 9 plass,  Sondre fikk med seg poeng, mens Jan Magnus havnet litt på utsiden av poeng. Sivert Wiig hadde ett uhel med staven og havnet til slutt på en 6 plass. Hadde snust på pallen om det ikke hadde vært for uhellet, men fikk bekreftet at formen er rett rundt hjørnet. Sivert Knotten åpnet også bra med NC poeng denne dagen. I den eldste klassa ventet det stor spenning. En solid høst på de aller fleste, og vi håpet på flere gode plasseringer. Gaute Kvåle kjente nok litt på presset i forhold til junior VM uttaket, men fikk ut et bra løp og havnet som nr 5 (22sek bak seieren). Sivert Bergan gikk også ett solid løp etter en vanskelig treningsperiode med gipset arm, nr 20. Sindre Folkvord ble nr 27.

På jentene ble det også en del NC poeng. Best denne dagen ble Marianne, som fortsetter der ho slapp i fjor, nr 9. Nora leverte ett bra skøyteløp, nr 12. Lene Lomeland klinket til med kanskje sitt beste skirenn noensinne. Ho overasket veldig mange med en sterk 17 plass!I Marie Frivold fikk også ut ett sterkt løp, nr 21 og mange poeng :), Sandra nr 26. Veldig bra dag for jenten!

Sprint er en øvelse vi ofte presterer godt i. Sivert Wiig vant prologen i overlegen stil. En prolog i høy klasse! Faktisk gikk han raskest av samtlige juniorer. Han vant kvart og semifinale i overlegen stil. Finalen ble noe tøffere, men vant med full kontroll. Meget sterkt av Sivert.Sivert Knotten overasket alle med en 5 plass i prologen, men havnet i løssnøen i kvarten og dermed ingen semifinale. Vebjørn klinka også bra til og fikk med seg NC poeng. I den yngste klassen var det nok en gang Tobias som var den sterkeste. Sterk prolog (nr10), og havnet til slutt som 18.

I den eldste klassen var det Magnus og Sindre som kom seg videre til en kvartfinale. Begge gikk ut etter kvartfinalen og ble til slutt nr 27 og 20.

Jentene fikk det skikkelig til denne dagen. Vi må trekke frem Margit Wiberg  og Nora Aarrestad som gikk inn til en 9 plass og en 5 plass. Gøy med en finaleplass! Anne fikk også med seg en del NC poeng med en 18plass. Guro fikk det endelig ut, og ble til slutt nr 21.  Fortjent etter mange plasser rett på utsiden av topp 30.

Søndag var det duket for distanserenn i klassisk. Sivert Wiig er uten tvil i rute før Ungdoms OL. Ett superløp som førte han nok en gang på pallen. De to som overasket mest denne dagen var Sivert Knotten og Sondre Ramse. Vi har sett hele høsten at Knotten har mye inne på gode dager, i  dag fikk han det ut og var ikke mer enn 20 sek pallen. Imponerende i meget sterk klasse! Ramse var nok ikke fornøyd med løpene fredag og lørdag. Denne dagen SKULLE han få det ut. En 8 plass beviste at han kan hamle opp med de aller beste. Han kommer til å klatre enda mer utover vinteren ;)

I den eldste klassa var det stor spenning rundt. Dette var siste mulighet for å blande seg inn i en diskusjon i forhold til junior VM. Gaute var nok mer eller mindre klar for junior vm før denne dagen, men skulle helst fått til ett godt løp for å være helt sikkert. Gaute leverer som Sivert Wiig, nesten alltid gode løp i NC. For en sjelden gang skyld ble det ikke en topp plassering for Gaute. Han havnet til slutt som nr 14. Hadde nok ikke optimale ski denne dagen.. Nå er det stor spenning rundt VM- uttaket i forhold til Gaute og Torgeir.

Sandra fikk med seg poeng også i dag, nr 27. Marianne og Nora hadde en superhelg. Ett kjempebra klassisk løp av Marianne som ble nr 11, Nora plassen bak. Anne har vært stabil gjennom hele helga og avslutten med en ny 14 plass.

Alt i alt en kjempegod start på Norges Cupen for HSG. Nå nærmer det seg ungdoms OL for Sivert og forhåpentlig vis junior VM for Gaute og Torgeir. Vi får vente i spenning noen timer!