Oppsummering av en fantastisk helg på Lillehammer!

Mønstringsrennet på Lillehammer ble en stor suksess for HSG. Etter de 3 distansene på Birkebeiner stadion har vi ett godt utgangspunkt for å få sendt utøvere til årets junior VM. I tillegg til Gaute og Torgeir som presterte maksimalt var det også andre som leverte sterke løp. Ikke alt for mye tid med ski under beina og ingen konkurranser er nok årsaken til at ikke alle fikk den opplevelsen de ønsket, men det kommer!

Fredag var det duket for 15km fri for gutter og 10 km fri for jenter i den knallharde løypa. På guttesiden stilte vi med mange løpere, men forventet ikke at alle skulle gå noe super-renn siden dette var det første rennet for de fleste. De eldste har fått gått en del på ski og det fikk de igjen for!

Gaute har hatt en optimal oppkjøring i år og har åpnet sesongen ekstremt bra. Målet med helgen var helt klart å blande seg inn i diskusjonene om en VM billett.  Gaute ble Norges mester i samme løypa for 2 år siden på samme distanse og stilart. Gaute havnet til slutt på andre plass, 6 sekunder bak Jan Thomas Jenssen. Seks sekunder som irriterer Gaute enda, men totalt sett ett vanvittig sterkt løp!

Anne gikk ett bra løp med en 19 plass, Marianne nr 25 og Ingunn 41.

Ellers  på guttesiden var det Sivert Bergan som viste gode takter etter en sykdomsperiode med en 22 plass.

På sprinten dagen etterpå ble det stor jubel i HSG gjengen. Torgeir vant prolog, kvart, semi og overlegent finalen. En maktdemonstrasjon!

Sivert Wiig gikk en rå prolog og endte som nr 3 i prologen,3 sekund bak Torgeir. Gikk så videre fra kvart og semi og endte på en supersterkt 6 plass. Beste 18 åring! Livar Vaule fikk en etterlengtet opptur og endte på en 17 plass. Magnus fikk også gå kvartfinale og tok med seg en 28 plass. Anne gikk også ett bra løp, nr 15.

Skiatlon søndag (20km gutter,10km jenter) fulgte vi opp i samme stil som resten av helga. Gaute styrte feltet fra runde 1 og på skøytebiten dannet det seg en trio, Gaute, Ole Jørgen Bruvoll og Eirik S Augdal. I dag følte røldølingen seg uslåelig og mosa konkurrentene i siste stigning. Seieren var klar og en meget sterk søknad om en VM billett. Mangus og Sindre gikk også sterke løp og endte på 24 og 25 plass.

Denne dagen ble Anne 24, Marianne 31 og Ingunn 37.

Mange gikk fort på ski i helga, men det er vansklig ute gode ski, så takk igjen til Karl, Bjørn, Robert og Lars i smørebua. Godt jobba!.

Vi tar med oss det positive inn i jula, der en god porsjon mengdetrening skal legges ned før vi fortsetter i samme stil over nyttår.