Synnøve på "tour" i Andorra.

Fredag morgen fløy Synnøve Medhus med Sole August Andresen, Finn Morten Andresen (pappen til Sole), Nicolai B. Ertzeid (HSG) og frikjøringsikonet Fredrik Luytkis til Andorra for å delta i VM i frikjøring i Grandvalira.

Skia til Synnøve blei igjen på Gardermoen, men takket være Norwegian og en Tunisisk taxisjåfør i Andorra kom skiene til rette natt til lørdag - ikke et øyeblikk for tidlig! Konkurransen ble nemlig framskyndet til lørdag pga. usikre værmeldinger.

På vei opp "facen". Foto: FJT

Tidlig lørdag morgen gikk turen opp til facen, men den kunne såvidt skimtes innimellom vindkastene. Det var noen forsinkelser pga. en gondol som ikke fungerte og ytterligere forsinkelser pga. været. Det gikk ut over inspeksjonen av facen, og utøverne fikk kun sett den nedenfra – i flatt lys. På vei opp til start holdt både Synnøve og Nicolai på å bli blåst over ende pga. kraftige vindkast.

Heftige forhold på start. Foto: FJT

Det var med andre ord ikke optimale forberedelser til VM, samt at forholdene ikke spilte på lag. Synnøve gikk som alltid tøft ut og økte etter hvert, og endte linja si med et stort klippehopp. Dessverre satt ikke landinga. Synnøve var ikke helt fornøyd med kjøringa, men er som alltid ved friskt mot. Førstkommende helg skal hun nemlig kjøre Eldorado Junior Freeride i Valnord Acalis - en trestjerners konkurranse i nabodalen til Grandvalira.

Synnøve i farta. Foto: FJT

Etter en hektisk konkurransehelg fikk reisefølget en rolig dag på ski. Etter et par turer med fin skogskjøring brakk skyene opp og noen fantastiske pudderturer var i vente!

Synnøve og Sole har skrevet reisebrev til FriFlyt, de kan leses på FriFlyt sine nettsider. På mandag var det meldt storm og skikkelig uvær, så dagen ble satt av til skolearbeid. Mye ble gjort, og litt gjenstår. Værmeldinga slo ikke helt til, og forholdene i fjellet var bedre enn antatt, men alle var skjønt enige om at det var viktig å prioritere skolearbeid etter noen hektiske og fantastiske dager på ski.

Synnøve og Sole er radarparet som representerer Norge i Andorra. 

På mandag var hele gjengen (unntatt Fredrik, som dro hjem mandag morgen) med på dommer-work shop. Der forklarte en FWT-dommer kriteriene de dømmer etter og hvordan dømmingen foregår under en konkurranse. De oppmøtte fikk også prøve seg på å dømme fire opptak fra Verbier, hvor Synnøve gjorde det veldig bra.

Tirsdag håpet gjengen på mye snø i anlegget etter mandagens snøfall, men temperaturen steg, så de dypeste puddersvingene uteble. De fant likevel god snø høyt oppe i anlegget, og fant noen gøyale klipper de hucket. Dette bøy på gode forberedelser til helgas Eldorado.

Tirsdagens høydepunkt ble nok kanskje Urban Freeride i nabolaget rundt hotellet. Har var det noen fete spots med tak, trapper og rekkverk Synnøve og Sole lekte seg på, mens Nicolai og Finn Morten ble satt til å spa og ta bilder. En utradisjonell, men tilsynelatende effektiv, og ikke minst morsom, opplading til den kommende konkurransen. Synnøve traff også ei ku hun ville ta med seg til Røldal.

Synnøve kjører urbant. Foto: Finn Moretn Andresen

I morgen (onsdag) er det meldt mer snø og kaldere temperaturer i fjellet, og det er flere frikjøringsområder som er merket av på kartet som ikke har blitt utforsket. Dette blir siste opplading i Grandvalira før turen går til Valnord Alcalis for Synnøve, Sole og Finn Morten. Pappen til Synnøve, Alf, kommer også for å delta i herlighetene. Torsdag – søndag skal det også holdes to(!) FWT-renn i Valnord Alcalis, og vi håper både Synnøve og Sole henter inspirasjon fra de eldre utøverne. Eller var det motsatt?;)

Synnøve hilser fra Andorra, og vi ønsker henne masse lykke til i den oppkommende konkurransen!