Junior VM og EYOF er nå over. Vi sitter igjen med VM medalje til Gaute og en sterk 6 plass til Sivert Wiig i EYOF lekene.

Sivert Wiig gikk ett godt løp i EYOF.  Det ble hvert fall en god plassering… Mye sykdom har preget begge mesterskapene, men guttene fra HSG har likevel levert sterke internasjonale løp, og fått verdifull erfaring og en stor motivasjonssprøyte for videre satsing.

Sivert fikk aldri gå den distansen vi hadde størst forhåpninger om, nemlig klassisk sprint. Wiig ble syk natt til den nevnte distansen. Veldig kjedelig for hans del, men er veldig motivert for å revansjere seg allerede til kommende helg på Nes, selv om sykdommen har sittet i en stund.

Gaute og Torgeir klarte årets store mål, nemlig å kvalifisere seg for årets Junior VM i Almaty. Torgeir har slitt med sykdom siden jul og dermed ikke optimalt forberedt. I dette gamet må formen være på topp om en skal klare å nå målene sine.  Det ble ingen maks dag for Torgeir og endte dermed som nr 22. Likevel en pekepinn på at det bare er å jobbe knallhardt videre, han får nye muligheter neste år!

Gaute har hatt en veldig bra sesong så langt. Gode løp hele vegen og dermed klar for VM. Gjennom sesongen er det 10-15 stk som har blandet seg inn i diskusjonen om en VM plass, men Gaute var nok mer eller mindre klar etter mønstringsrennet på Lillehammer i desember. Gaute traff optimalt med formtoppingen til de viktige kvalifiseringsrenna, men ikke like godt til junior VM dessverre. VM startet tungt for Gaute med en 45 plass på 10 km skate.  Kjempet om en topp 15 plassering i 7 km, men så ble det helt stopp. Mulig det ble for mange dager på sengekanten og litt for lite trening for en som er vandt med å trene jevnt mye gjennom hele sesongen. Viktig evaluering venter.. Gaute fikk likevel beskjed fra juniorlandslaget trener, Anders Bystrøm at han fikk gå duathlon. En stor opptur som endte med en 17 plass. Likevel var skuffelsen der, siden form og ski ikke spilte maksimalt på lag denne dagen heller. Men formkurven pekte oppover! Stafett etappe ble det ikke i utgangspunktet, men siden Eirik Augdal måtte melde frafall pga sykdom fikk Gaute ny mulighet som ankermann for Norge. Det største målet var nådd med litt ”stang inn”, nemlig å få gå stafett etappe! Når vi teller opp til slutt, fikk han fikk gå 3 distanser av 4 mulige, det er en sterkt prestasjon i seg selv!

Russland dominerte fullstendig på guttesiden i dette mesterskapet. Stafetten ble intet unntak.. Gaute gikk noe inn på Russland og Frankrike første kilometerne, men det ble for tøft å starte 36 sekund bak ut på etappen, dermed kjørte han litt safe for å beholde en sikker 3 plass.

En stor dag for Gaute, Røldal IL og HSG!

Nå er det nye muligheter allerede til helga på Nes der det er NM i sprint + 2 NC distanseløp.