Totalt 22 stk reiste til Mallorca i perioden 22-30.oktober. Av denne gjengen var det 16 elever i 3 klasse, 4 stk som er 4 klassinger og 2 trenere. Det var Micke og Magnus som var gymnaset sine trenere. I teksten under kommer et fyldig referat på hvordan det var og være på tur.

 

Bosted og Måltid: Vi bodde på Bahia de Alcudia hotell. To og to pr soverom. Vi hadde frokost, lunsj og middag på hotellet. Buffet med stor variasjon som gjengen var fornøyde med. Noe sen start på lunsjen, men vi tilpasset starttidspunkt på morgenøktene for å unngå for mye dødtid mellom økt og lunsj.

Samlingen startet med en hotellovernatting på Gardermoen. Tidlig avreise på lørdag gjorde det mest gunstig mtp å beholde de vanlige rutinene rundt søvn, mat osv. I tillegg får vi en kortere reisedag på lørdag som er gunstig når vi vil ha en treningsøkt ved ankomst Mallorca. 09:35 gikk flyet fra Gardermoen med ankomst 13:10. Litt tid tar det med henting av leiebil + samle alt av bagasje, men vi var alle sammen på hotellet i Alcudia (45min kjøring fra flyplassen) rundt kl16. Effektive med innsjekk og spising så var gjengen klar for en rolig klassisk rulleskitur på kvelden. Etter middag var det et kort møte generelt om hele samlingen og om søndagens trening.

Søndag var vi i gang med første hardøkt og 5x3min stakerulle sto på programmet. Vi fant en avsides veg hvor blant andre Erik Valnes og Sivert Wiig har kvalitetssikret strekningen og drevet med samme økt, så det var konge. Resten av dagen bestod av spising/drikking og en rolig skøytetur på kvelden.

Mandag var en typisk mengdedag der vi på morgenen løpte en spennende rute på sti, gjennom kratt og avslutta i det som kunne ligne på en jungel. På kvelden var det klassisks med hurtighet. 

Tirdag startet vi dagen med et klassisk testløp. Coll de Femenia, en bakke på 7,7km med 5,5% stigning i snitt var det gjengen skulle få bryne seg på. Start litt før selve bakken så testløpet ble på totalt dryge 8,5km. Bakken er relativt «slak» så de forskjellige løperne fikk bruke sine styrker enten det er staking eller diagonalgang. På kveldstid ble gruppen delt i 2 og det ble gjennomført en teknikksekvens med trenerne i solnedgangen. 

Onsdag var vi halvveis i samlingen og det passet bra med kun en treningsøkt. 6stk syklet en meget fin runde som blant annet var innom den mytiske toppen av Sa Calobra. Resten gikk klassisk rulleski til Cap d Formentor den nord-østlige ytterste delen på øyen. Sykkelbanden kvernet watt i snaue 4 timer og rulleskisquaden fikk seg rett rundt 3,5 timer. 2 knallfine turer og helt passelig oppvarming til dagens viktigste konkurranse nemlig Go Kart.  

Torsdag ble dagen med størst kontraster i været. Vi startet med en knallfin klassisktur til Pollenca og via strandlinjen ved Port d Pollenca hjem igjen. Været var såpass deilig at de fleste dro denne økten opp mot 2,5 timer. På kvelden løpte vi på stranden i 50 min i øs pøs regn etterfulgt av 20 effektive minutter med generell styrke på stranden. Økta ble selvfølgelig avsluttet med et bad i sjøen.

Fredag var vi tilbake i Coll de Femenia, men nå var det en litt mer kontrollert fristil intervall på planen. Nok en god økt i banken der. Etter denne økten rettet vi fokuset litt fremover og så langt som hjemreisen. Ettermiddagsøkten var en kort klassisktur og på lørdags morgen var det valgfritt å trene, men anbefalt enten kvile eller en kort joggetur. Den siste delen av samlingen er verken den hardeste delen eller den delen med mest mengde. Baktanken med det er at vi ikke skal være totalt utslitt når reisen hjemover er ganske lang. Litt overskudd minsker sjansen for å dra på seg sykdom på reisen.

Samlingen ble 7 steike fine dager i syden med god kvalitet på trening og god stemning i gruppen. Alt i alt virket alle fornøyde med hotellet og maten som ble servert der. Det ble mange ettermiddager på bassengkanten og stranden. Temperaturen var passelig varm og det gjør det lettere å holde væskebalansen gjennom hele oppholdet og få gjennomført den ene gode økten etter den andre. Vi trener tilnærmet likt som vi ville gjort hjemme på en samlingsuke, men det skal være litt lettere å gjennomføre i litt varmere klima sammenlignet med kaldere norsk høstvær. Nå er vi klare til å ta fatt på den siste delen av barmarksesongen og gleder oss til snøen og vinteren setter i gang for fullt. Neste samling blir snøsamling i uke 47 eller 48. Det kommer an på snøforhold rundt i landet.
Vil dere se film fra vårt opphold kan dere se dette på vår instagram konto.