Siste samling før Høstferien hadde vi fra 26 til 30.september. Samlingen hadde vi delt mellom Hovden og Bø. Vi syns at det og starte samlinger på Hovden og gjøre oss ferdig med noen løpeøkter der er bra før vi heller reiser bort og prioriterer rulleski på et nytt sted. Når vi var i Bø bodde vi på Bø Hotell noe som fungerte veldig bra. Mye mat på alle måltider og en hyggelig betjening gjorde sitt til at vi fikk et flott oppholdt. Treningsfasilitetene i Bø er også veldug godkjent:)

Denne samlingen hadde vi et større fokus på hardøkter. 3 intensive økter på 5 dager og litt mindre mengde totalt enn sist samling. Det passer fint inn mot høstferien. Sportslig sett har vi alt vi trenger på Hovden, men elevene virker veldig fornøyde med måten vi deler opp samlingen og er i Bø 3 dager. Med en såpass kort reise påvirker det verken mengde eller hardøkter i samlingen.

Søndags morgen startet vi opp samlingen med HSG-testen. Forholdene var fine og det var gode muligheter til å løpe fort. Det endte med 11 nye personlige rekorder og ellers mye bra løping. På kvelden fikk vi utnyttet det fine været og gikk en rolig skøytetur retning Bjåen.

Mandag løpte elevene en langtur før det var avreise til Bø på ettermiddagen. Vi slapp av utøverne ca. 12km fra Bø og de gikk det siste stykket inn til hotellet, noen gikk en ekstra sløyfe i Bø.

Tirsdag var det klassisk sprint på programmet. Alle var veldig fornøyde med å gå sprint på en ny plass. Værgudene var tydeligvis på vårt lag når vi gikk fra kanskje årets våteste dag på mandag til sol og pent vær gjennom hele tirsdagen. Dagen ble avsluttet med en rolig jogg og den mye omtalte «skeisegymmen» + bevegelighet.

Onsdag var ein typisk mengdedag der det ble trent mellom 4-5 timer på hele gjengen fordelt på 2 rulleskiturer.

Torsdag avsluttet vi samlingen med en i3 intervall opp Telemarks svar på Mount Everest, Lifjell. Passelig å avslutte samlingen med ein kontrollert hardøkt slik at elevene ikke blåser ut alt før de skal reise.temperaturen synker og vi nærmer oss vinteren. Treningssamtaler ble gjennomført med alle utøvere og planlagt trening for høstferien ble spikra. 

Når elevene kommer tilbake til Hovden etter høstferien vil det være 2 uker på skolen før vi på nytt har samling.