Samling Hamresanden for VG 1 og VG2

1.klasse totalt 12 elever, 2 stk var hjemme

2.klasse totalt 12 elever, 2 stk var hjemme

2 trenere + Per Bård, (rektor) bidro noen dager med kjøring pluss diverse andre ting.

Første og andre klasse var på Hamresanden på årets 5 samling. Hamresanden ligger like utenfor Kristiansand og har Kjevig lufthavn som sin nærmeste nabo. Vi velger å reise sør i landet fordi vi ønsker stabile forhold og varmere vær. Så vi opplevde de fleste dager mellom 10-15 grader. Når vi reiser bort på samling prioriterer vi mye rulleski. Flesteparten av øktene går på sykkelsti eller lite trafikkerte veier. Vi har likevel flere klassisk økter enn fristil økter og det har sammenheng med trafikk sikkerhet, siden vi bruker mindre av vegbanen når vi går klassisk. Vi hadde en veldig flott tur mot Randesund og Høvåg der terrenget er utrolig kupert samt ny asfalt. Ellers er det også veldig fint å gjennomføre hardøkt i rulleskiløypa ved Sandripp. Fint for elevene og gå i rulleskiløyper som de ikke ellers bruker så ofte. Testløp mot Svaland er også en god økt og ikke minst er det moro for Lars og kunne vise elevene barndomshjemmet oppe på Svaland.

 

Denne treningen ble gjennomført

Man 1.økt           Løp på Hovden 2:00-2:15, avreise mot Hamresanden klokka 13:00

Man 2.økt           Rulleski klassisk 1:30, gikk fra Birkeland til Hamresanden + noe ekstra

Tys 1.økt             Testløp klassisk rulleski. Varighet ca 30 min. Løpet avslutter med mye stigning opp til Svaland

Tys 2.økt             Rulleski fristil, 1:15-1:3

Ons 1.økt            Langtur rulleski klassisk 2:30-3:00. Vi kjørte bil mot Lillesand og gikk hjem via   Birkeland

Ons 2.økt            Økt med OLT Sør. 1:15 med oppvarming og basis trening

Tor 1.økt             Rulleski klassisk 2:00-2:30. Gikk ut mot havet og steder som Høvåg og Randesund

Tor 2.økt             Løp 1:00-1:30, Løp på et sted som heter Dønnestad

Fre 1.økt             Intervall rulleski fristil i rulleskiløypa på Sandripp. 5x5 min med 2 min pause

Bostedet vårt var på Hamresanden Resort. Elvene bodde 3-4 stk per leilighet. Mat spiste vi inne restaurant Lanternen. Bo fasilitetene er bra, og inntrykket vårt er at elevene syns det er moro og komme seg bort fra Hovden og bo sammen på leilighet. Maten som ble servert var bra og vi fikk servert 4 måltider hver dag på Hamresanden. Ingen personer ble syke på samlingen så det er veldig bra. 

På denne samlingen var det som sagt kun 1 og 2 klasse som var med og tror det var ok at en har samling utenom 3 klasse. Gruppen blir da mindre og det virker som at elevene da snakker mer med hverandre enn når gruppen er veldig stor. Så miljømessig er det greit å være færre sammen på samling. Neste samling blir på snø et sted der snøen er og denne samlingen er tenkt fra 21-26.november.