Uke 44 var det på nytt samling for elevene på Hovden Skigymnas. Vi fordelte oss noe denne gangen slik at 1 og 2 klasse var i Kristiansand mens 3 klasse var i Sandnes.

Mandags morgen startet alle samlingen på Hovden med intervall i den beryktede bakken opp til Galten. Vi gjennomførte 6x4min opp det som kan kalles en perfekt elghufsbakke før vi fikk servert en god lunsj på furumo. På ettermiddagen dro Roar sammen med VG3 til Sandnes for å fortsette samlingen der, mens VG1/2 + Tuva var igjen på Hovden sammen med resten av trenerne. Vi hadde 2 økter til på hovden før vi reiste til Hamresanden tirsdag ettermiddag.

På kvelden gikk vi en rolig klassisktur retning Haukeli. Alle sammen med nye fine trimtex refleksvester som gjør oss synlige i trafikken. Tirsdagen startet vi treningsdagen med en løpetur med innslag av forskjellig hurtighet og spesifikke oppvarmingsøvelser før selve hovedretten i treningsøkten (Max styrke) ble gjennomført på badeland. Lunsj ble spist på furumo før vi reiste sørover for å oppsøke nye rulleskiveier og temperaturer av typen tosifret plussgrader.

På vei til Hamresanden stoppet vi i rulleskianlegget på Sandripheia og gjennomførte en hurtighetsøkt. En dag med 2 økter + reise koster mye energi så når vi kom frem brukte vi kvelden til å spise, slappe av, kvesse rulleskipigger og lade batteriene til en ny treningsdag. Onsdag kjørte vi 5min med minibuss for å unngå den verste trafikken før vi gikk en lang rulleskitur til Lillesand og videre til Birkeland, +/- 50km ble det på hele gjengen. På kvelden løpte vi rundt i lysløypa ved Dønnestad. Spenst og hurtighet ble lagt inn og det ble en solid treningsdag med nesten 5timer i banken.

 Torsdag morgen fikk vi besøk av daglig leder på Hovden skigymnas Per Bård som ble med til svalandsbakkene hvor vi gjennomførte en 6x5min skøyteintervall. På kvelden gikk vi en rolig klassisktur retning Svaland og tilbake via Dønnestad. Ein slags runde der vi alt i alt gikk ganske mye på gangveg og ellers på lite trafikkerte veier som vi er fornøyde med. Kvelden var innholdsrik og VG1 jentene stelte i stand kake, lys og bursdagssang til bursdagsbarnet Halvor Kleiv. Kees Verkerk som driver Hamresanden, men som er mer kjent som Olympisk og Verdensmester i skøyter snakket litt om livet som toppidrettslivet, indre motivasjon og ekstremt kalde skøyteløp som ble gått på 60-tallet. Noe som både var interessant og morsomt. Legende den mannen der

Fredag og siste dag på samling gjennomførte VG1 5x30 sekunder råpigging. En økt som kan høres veldig lett ut, men som faktisk krever mye. Det sa alle fall elevene i etterkant. VG2 hadde 5xca3min staking i lett terreng. Målet var å rullere slik som syklister gjør når de sykler på rulle og spurte den siste delen av hvert drag. Det gikk veldig bra og det virket som elevene synes det var en kjekk og hard økt. 3min pause for å sikre at det ble høy fart/innsats på hvert drag. Hele økta gjennomførte vi på gangvegen mellom Birkeland og Lillesand som var heilt prima. Dusj, pakking + mat på Hamresanden før vi vente snuten hjemover i 12 tiden.

Normalt sett pleier 3 klassinger og reise til Mallorca på samling i slutten av oktober. Med nåtidens restriksjoner var ikke det mulig. Dermed ble et nytt sted testet ut og det var Sandnes. Mandag 1 økt gjennomførte en sammen med resten av gymnaset som var en god elghufs. Mandag etter lunsj reiste en videre til Sandnes.

Sandnes skulle vise seg og være et fantastisk sted for rulleski. Rulleskiløypa på Melsheia ble brukt til intervall trening og avslutning på enkelte økter. Mange veier med sykkelsti var der i Sandnes + mye kupert terreng. Vær messing var vi nok vi et stykke fra Mallorca stemning. Vi hadde nok kun 1 økt som det ikke var regn på, men temperaturen var god og mange dager med over 10 grader. Vi bodde på Hotell midt i Sandnes sentrum. Mat og bevertning var god.

Ellers var det god stemning blant 3 klassingene selv om vi var et stykke fra Mallorca.