Det Sportslige Opplegget

Ledig stilling Langrenn se her

 

På Hovden Skigymnas tilbyr vi et profesjonelt sportslig opplegg med 40 samlingsdøgn i skoleåret. Det sportslige opplegget starter 1 mai, og rundt 10. august for nye vg1 elever. Før sommeren har vi en avslutningssamling som 10. klasse-elever som skal begynne på gymnaset får delta på. På ukentlig basis har vi mellom 5-10 fellesøkter. På Hovden blir du en del av en stor treningsgruppe med god treningskultur og sunne verdier. Det sportslige opplegget er tilrettelagt slik at elever skal kunne kombinere skisatsing med skole på best mulig måte.

Få et innblikk i treningshverdagen til utøverne på Hovden:

 

Trenere

Det er 5 langrennstrenere som jobber på skigymnaset. Nye elever får tildelt én trener som gjør hovedoppfølgingen, som inneholder blant annet den tetteste oppfølgningen på treningsplanlegging og teknikk. På treningsfeltet blir elevene tett fulgt opp av egen trener i tillegg til at vi har stort fokus på at hver enkelt elev skal bli sett av alle trenere. I samarbeid setter trenerne opp og tilrettelegger for best mulig felles treningsopplegg i ukedagene og planer for helgene. Trenerteamet består av:

Micke Pålsson:
- Avdelingsleder for langrenn og administrativ ansvarlig
- 23 år som trener på Hovden Skigymnas
- 2 år som trener for NSF rekruttlandslag
- Grunnfag Idrett

Øystein Slettemeås:
- 9 år som trener på Hovden skigymnas
- 2 år som assisten trener på Team Veidekke Vest
- 2år som hovedtrener for Team Splitkon
- Bachelor i idrettsvitenskap og PPU-utdanning

Magnus Aarrestad:
- 2020-2021 trener på Hovden Skigymnas
- Assistent for Team Veidekke Vest
- 1 år som trener for ungdom i Lillehammer/søre ål/Follebu skiklubb.
- Bachelor i Idrettsvitenskap og årsstudium i pedagogikk

Roar Hjelmeset
Jobbet på Hovden med:
- 2003-2006 og 2018-2020 trener på Hovden Skigymnas
- 2006-2008 Trener for Team Hovden
- 2006-2009 ansvarlig for årsstudium i idrett på Hovden for universitetet i Agder

Jobbet i NSF med disse ulike lagene:
- 2006-2008 Assistenttrener juniorlandslaget
- 2008-2011 Trener Juniorlandslaget
- 2009-2011 Trener U23-landslaget og Rekruttlandslaget
- 2011-2016 Trener Sprintlandslaget, Assistenttrener kvinner Elitelandslag
- 2016-2018 Trener Elitelandslaget damer både sprint og distanse
- 2006-2010 diverse smøreoppdrag World cup, Junior/u23 VM og skandinavisk cup

Utdanning 4 årig høgskole med hovedvekt idrett

Svein Olav Utistog

- Jobbet på Hovden skigymnas siden 2012
- Tidligere jobbet som trener i Fossum IF
- 3 Sesonger som støtteapparat på Verdenscup i skiskyting
- Studerer for tiden Topptrener 2 på NTNU/Olympiatoppen
- Studert økonomi og administrasjon i tillegg til årsstudium i idrett


Treningsmuligheter og fasiliteter på Hovden

På høsten har vi en rulleskiarena som brukes ofte, dette gjør det lettere og tryggere å gå på rulleski i store grupper. Hele rulleskiløypenettet strekker seg til i overkant av 4km. Rulleskiløypen gjør det også lettere å preparere løyper ved tidlig snøfall. Rundt rulleskiarenaen er det 60 snøkanoner fordelt på 3km som sikrer tidlig snøproduksjon. Vi har 2 rulleskimøller. Foran møllene er det en TV-skjerm der elevene ser seg selv gå, som gjør det spesielt bra for å gjennomføre teknikkøkter. Vi har tilgang til treningsrom med 6 løpemøller, spinningsykler, ski-erg, romaskiner og diverse styrketreningsapparater som er relevante for skitrening. I tillegg har vi gymsal som brukes til styrke/bevegelighet/ballspill og diverse trening. På høsten utnytter vi også de flotte stiene innover fjellet til å løpe langturer, i tillegg til lange motbakker der vi kjører intervaller.

  

På vinteren er det konkurranseløyper og turløyper som strekker seg over 170km der det har blitt arrangert Norges cup, Jr-VM uttak og turrenn som Hovdentour, i tillegg til at det arrangeres flere lokale renn hver sesong. Det er tilrettelagt for konkurransespesifikk trening i tillegg til lange rolige skiturer på fjellet kun 3 minutter fra hybelbyggene.

Skirenn/Reising/Smøring på vinteren

På vinteren reiser vi sammen på Norgescup, NM og noen lokale turrenn og konkurranser. Vi tilbyr et opplegg med overnatting og smøring av ski på de nasjonale rennene. Det er selvsagt mulig å reise/smøre med egen klubb/krets hvis en helst vil det. Vi har egen smørevogn og stiller med fullt smøreteam på de nasjonale rennene. Det testes produkter, smøres ski og tilrettelegges for å få de beste skiene i startfeltet.

Skolen, hybelbygg og middagstilbud

På skolen kan elevene velge mellom studiespesialisering med økonomi, samfunnsfag og språk eller realfag og gjør det mulig for elevene å søke seg videre til høyere utdanning på høyskoler og universitet.

På hybelbyggene bor det 7 elever sammen. De deler kjøkken, stue og vaskerom, elevene har eget soverom og bad. Hvert hybelbygg har en bod til oppbevaring av ski og sykler. Det er en stor felles smørebod der elever kan preppe ski. Det er hybeltilsyn som sjekker at det ser fint ut hver kveld og det er satt opp egne vaskedager med grundigere vaskesjekk for å sikre at det er god orden og vaskerutiner på hybelbygget. Trenerne er innom hver dag og sjekker i forbindelse med trening.

Mandag-Torsdag er det mulig å få servert middag på Stomp og vann rett etter skolen på høsten og etter trening på vinteren. Varierer pga skoleplanen.

Kostnader

Egenandelen for sesongen 21/22 er egenandelen satt til 38 500,-. Denne fordeles ut på 7 måneder fra april til oktober og er på 5500,- i måneden. Egenandelen dekker de sportslige utgiftene som forekommer i forkant av konkurransesesongen.
Egenandelen dekker ikke utgifter knyttet til konkurranser på vinteren, bekledning og utstyr.
I konkurransesesongen etterfaktureres kostnader knyttet til hver enkelt konkurranse. Kostnadene varierer ut ifra hvor langt vi må reise og varighet på konkurransen.

Husleien er på 4900,-. Den dekker:
- Hybeltilsyn
- Strøm, Trådløst Internett, TV i fellesrom med kanalpakke
- Middagstilbud Man-Tor
 

Podcast

Hovden Skigymnas har også en egen podcast, "Opp å ne med HSG". Du finner den der du hører dine podcaster: Spotify | Google Podcast | Podtail