Med opp til to treningsøkter hver dag, med individuell tilrettelegging og oppfølging, får du en unik mulighet til å utvikle deg som utøver på Snowboard og Freeski linja. I barmarksperioden fokuserer vi blant annet på på basistrening, akrobatikk, bevegelighet og styrketrening, der utøverne forbereder seg til vintersesongen.

Vi har også flere samlinger både i Norge og utlandet gjennom høsten, blant annet til Saas Fee i Sveits. Totalt har vi 5 til 6 samlinger fordelt på 35 til 40 samlingsdøgn frem til jul, både på snø og barmark.

På Hovden ligger skisenter, treningshall, styrkerom og backyard (railsetup for sommer og vinter) et steinkast unna skolen. Bare en time unna ligger også Vierli terrengpark, hvor vi selvsagt vil ha treningssamlinger og daglige treninger gjennom sesongen.

På HSG får du som utøver også muligheten til å bo på skolens egne hybelbygg sammen med de du går på linja med. I tillegg får du også servert middag mandag til torsdag rett etter skolen/trening i en restaurant like ved skolen.

3G8A33542
3G8A7107
3G8A08251
3G8A07921
3G7A07501
03G7A05901
03G7A00841

Søknadsfristen på HSG er 1. mars hvert år. Etter at søknadsfristen har gått ut, vil kvalifiserte søkere bli tatt inn til inntakssamling. Før dette vil du også få muligheten til å delta på en åpen samling på Hovden, der du får delta på et sportslig opplegg. Du kan allerede da få en unik mulighet til å se hvordan skolehverdagen på HSG foregår, samtidig som du får muligheten til å vise deg frem før du søker.

Før du søker på den ordinære søknadsfristen, er det viktig at du tenker igjennom noen få momenter. HSG er et toppidrettsgymnas med sikte på å legge til rette for utøvere som ønsker å bli best mulig. Dette gjør at vi stiller noen krav til deg som søker:

  • Karaktersnitt: 3,5 
  • God orden og oppførsel fra ungdomsskolen
  • Være i generell god fysisk form
  • Gode og sunne holdninger
  • Stor indre motivasjon for å kjøre og utvikle seg på snowboard eller freeski
  • Viderekomne snowboard eller freeski ferdigheter med utviklingspotensial
  • Beherske utvalget av slopestyle-elementer som finnes i norgescup ut i fra junior/senior nivå 
  • Sportslige resultater basert på konkurransekjøring


Husk at det er karakterene fra høstsemesteret i 10. klasse som danner grunnlaget ditt. Uttaket på HSG gjennomføres i løpet av mars, som er før semesterslutt på våren.

Vi ønsker deg velkommen som søker ved HSG!